Mitt fyrahundrafyrtioförsta inlägg...

Leaving pieces of me behind

I går kväll satt Anna och jag i London och diskuterade våra liv. Vad som hänt tidigare och på sätt och vis varför vi är där vi är idag. Jag insåg då att det finns så mycket som jag inte tänker på längre, mycket som trots allt spelat en väldigt stor roll. Jag har varit så insnöad i mitt "nya" liv så att jag på ett sätt glömt bort vad vi hade förr och kanske man då på ett sätt även glömmer bort vem man är idag?

Jag sitter nu och frossar i mina gamla bloggar. Bloggar som, som Sandra uttryckte det, är en blandning av väldigt oseriösa bloggar, till vad jag gjort för något bloggar, till ångestbloggar. För första gången reagerar jag på hur stor skillnaden är på det jag skriver nu och det jag skrev förr. Det är inte samma människor med längre, och jag saknar perioden när Sandra, Elin eller min familj på något sätt var med i nästan varenda blogg.
Jag kan inte låta bli att skratta mig igenom vissa bloggar. Hur Sandra och jag kunde ägna en hel natt åt att chatta med folk och ihärdigt påstå att vi var ailiens. På den nivån att vi tilltalade folk med "ärade jordbo" och hade ailien mask på oss när vi cammade.
Eller när jag på en vaggerydsfest inte hittade Elin, frågade mig fram och fick svaret:
-Hon är på taket. Hon säger att hon vill vara som Madicken! 

Och när vi ändå håller på och nostalgifrossar kan vi även passa på att ta med en av mina och Jeppes "oroa mamma" konversation:
Jeppe till mamma: -Det hoppade fram ett rådjur precis framför oss så vi var tvugna att tvärbromsa mitt på vägen.
Mamma oroligt: -Nej, gjorde det det? (kollar på mig)
Jag: -Ja, de gjorde det.............. och sen precis efter hoppade det upp en älg också...
Jesper: -Ja, och sen kom en björn och åt upp älgen

Åh, jag får en sån hemlängtan när jag läser allt det här. Jag tror att det är för att det varit så mycket nytt här, så mycket att fokusera på och lära sig som jag inte riktigt att haft tid att sakna Sverige och människorna tidigare. Nu har jag börjat komma in i Brighton och jag börjat drabbats av lite hemlängtan. Jag tror att om 7 veckor, när det är dags att lämna Brighton, så kommer det vara skönt. Då ska jag fira världens bästa jul och nyår och sen ska jag börja min roadtrip över Sverige. Borås, Stockholm och Örebro är första stoppen och sen måste jag förstås till mitt älskade Göteborg. Och Elin, är det inte dags för en musical i Malmö?


Mitt fyrahundrafyrtionde inlägg...




Igårkväll gjorde vi ännu en liten utflykt till vårt stammisställe, karaokebaren. Sista kvällen för Ida för denna gången (Hoppas förstås på att du kommer tillbaka i December). Vi fick i alla fall både en bild på och en liten chat med vakterna. I like it!

Även lilla Iona har åkt idag för att vara en vecka hos sin pappa. Hon berättade det för mig igår genom att säga "I'm going to my dad for few days so you might miss me". Söta unge! Det kommer bli tyst här hemma, och jag tror faktiskt jag kommer att sakna en bossig liten tjej att teckna med.

Mitt fyrahundratrettionionde inlägg...

Efter att ha suttit i tio minuter och försökt komma på ett bra sätt att inleda inlägget så kom jag helt enkelt fram till att jag bara slänger upp lite bilder från helgen:



Ännu en gång gjorde vi ett tradionellt besök på karaokebaren i Portslade, där de snygga vakterna numera snällt öppnar dörren åt oss utan att vi ens behöver visa leg. Till skillnad från första gången vi var där då det bara var jag, Anna och Ida så var det denna gång ett stort gäng från skolan som hängde på. Och också denna gång hade vi fantastiskt kul. Karaoke, snygga vakter och jägermaister, det säger väl allt?
Efter det begav vi oss till en Gayklubb i Brighton. Också lite mysigt, men inget kan ju trotsallt slå vår alldeles egna karaokebar.

Aja, nu ska jag göra mig i ordning för ett besök på Hoves kyrkogård tillsammans med Anna, Ida och Emma. Måste erkänna att jag är lite förvånad över hur lätt jag får med mig människor till mina riktigt festliga val av utflyktsmål.  
Därefter tänker vi gå strandpromenaden in till Brighton för ett kaffebesök hos Johnny Depp.
Jag känner att det kommer bli en fin dag.

Mitt fyrahundratrettioåttonde inlägg...

Vi har nu startat en ny vecko-tradition här i Brighton: Gå på bio.
I söndags var vi och såg någon spionfilm som jag inte minns namnet på. Den var så pass svårbegriplig att vi, efter att vi sett den, fick gå in på nätet och kolla upp vad den egentligen handlade om. Kanske inte det mest lyckade filmvalet med det var mysigt endå.
Idag gjorde vi dock ett bättre val då vi, efter skolan, gjorde ett spontanbesök på bion och såg "Midnight in Paris". En helt fantastisk film som alla borde se. Handlade om en författare som gick tillbaka i tiden och bland annat mötte konstnärer som Picasso, Dali och Touluse-Lautroc. Fabolous!

Imon börjar jag på en Keramik kurs här i Portslade. Det ska bli väldigt kul, om än lite otäckt. Jag kände att jag behövde komma i en miljö med bara engelsktalande och keramik är ju alltid kul. Så vi får se hur det går.

Jag hoppas allt är bra med er där hemma! Jag tänker på er!


Mitt fyrahundratrettiosjunde inlägg...

Åh nu sitter jag ensam i mitt rum och försöker få upp lite värme med hjälp av te, täcke och varma koftor. Efter några underbara dagar med både sol och bad här i Brighton så har även kylan kommit hit och man känner att det är höst. Och man börjar på allvar sakna isolerade hus. Jag går seriöst runt och fryser konstant. Men man får väll försöka vara posetiv och se det som en anledning till att köpa massa mysiga stickade koftor.

I övrigt rullar allt på bra här i Brighton. Det är förstås fortfarande lite jobbigt med språket. Även om man är här för att lära sig engelska så är det alltid jobbigt att ägna dagarna åt något man faktiskt inte är bra på. Och andra sidan så är det en desto större anledning att jobba med det.

Ikväll ska vi ner till en liten pup här i Portslade för att sjunga karaoke och spana in den snygga vakten. Efter det ska vi vidare till Brighton för att utforska utelivet där. I think it's going to be nice.

Avslutar med två små bilder från förra helgen:




RSS 2.0