Mitt trehundranittionionde inlägg...

De flesta människor sätter upp villkor för sin lycka, men lycka kan vi bara uppleva om vi inte sätter upp några villkor alls

Jag håller för tillfället på med världens fulast målning i skolan. Ja, det är faktiskt ingenting jag bara säger, det är så. Jag kallar den min lilla "leksak" eftersom det är målningen jag tar till när jag är trött och inte riktigt orkar koncentrera mig. På den målar jag enbart för att det är kul, utan att ha krav på mig om att det ska bli något bra av den, för det blir det inte.
Det jag vill komma till är att jag igår stod med en klasskompis och skrattade lite åt hur förskräcklig målningen faktiskt var. Jag kom då att tänka på vad som hänt under detta året. Jag minns så väl i början, hur rädd man var att någon skulle se ens "dåliga" grejer. Hur man vände duken inåt och kröp ihop i hörnet och bad till gud om att ingen skulle komma och kolla vad man gjorde. Numera tillåter man sig inte bara att måla en målning som från början är dömd att misslyckas, men vänder även duken utåt och hämtar klasskompisar så att man tillsammans kan skratta åt sina misslyckande. Jo, det har helt klart hänt något det här året. Dels har man nog fått bättre självkänsla och sen beror nog det hela mycket på att vi faktiskt har en klass där det är okej att vara den man är, där det är okej att faktiskt göra riktigt förskräckliga målningar då och då.
Jag är ganska säker på att jag på Dômen utvecklar så mycket mer än bara mitt konstnärskap. Skolan och människorna där har så mycket mer att lära mig och det händer hela tiden. Jag älskar det.

Mitt trehundranittioåttonde inlägg...

Ingen kan vara nere med en ballong /Nalle Puh




Fick detta söta lilla kort på posten idag. Ännu en gång kan jag bara konstatera att jag har världens bästa kusiner!

Mitt trehundranittiosjunde inlägg...

And yet through this darkness there's always a light that shines through

Jag fick nyss ett sms av min kära broder med texten: "Nu har det gått 2 månader och 1 dag sen vi skaffade routern så idag har jag köpt mig en laptop".
För er som inte förstår slog jag, när vi skaffade det trådlösa bredbandet, vad om att Jeppe skulle skaffa sig en laptop inom två månader. Jag antar att han var nyfiken på hur det skulle kännas om jag hade fel, en helt ny upplevelse eftersom det i vanliga fall ALLTID är han som har fel.

Mitt trehundranittiosjätte inlägg...

Om det kommer en tjuv på natten så kan han dela säng med nakna getter

Har haft mini kusinerna och min fule broder här i helgen. Liseberg, filmtittande och målande. Underbart. Becka har även lärt mig hur man gör tacorullar.

Lite kommentarer från helgen:

Vi har en disskusion angående om det heter "negerbollar" eller "chokladbollar".
Becka:
-Men det heter ju negerbollar. Det står ju alltid om man kollar i gamla kokböcker och sånt.
Jag: -Fast det är ju onödigt att kalla det så om det är folk som tar illa upp.
Sanna: -Men de får ju skylla sig själva om de är negrer!

Jeppe får för sig att han ska åka barnbåtarna och tvingar med sig en protesterande Susanna. När vi står längst framme vid de som arbetar vid attraktionen säger vi högt (med syfter att arbetarna ska höra)till Sanna:
-Ja, du ska få åka! Lugna dig!
När de kommer i land igen vänder en annan av de som arbetar där (som inte hörde vårt samtal innan) sig till Sanna och frågar:
-Var det roligt?
Sanna jätte sur: -NEJ!!! Jag ville inte åka, det var han!!! (Pekar på Jeppe)

Vi går över bron vid flumeriden och upptäcker att man skulle kunna hoppa ner i en av båtarna som åker förbi om man skulle kunna vilja. Vid bron står två städare.
Jag till Jeppe:
-Du får en femma om du frågar om det är okej att vi gör det?
Jeppe går snabbt fram till städarna och frågar dem och vips så är Sanna och Becka 20 meter ifrån oss. Japps, ibland är han allt lite pinsam.



Och lite bilder:






Avslutar med denna bild bara för att vi inte förstår hur det hela går ihop sig:


Mitt trehundranittiofemte inlägg...

Jag ska måla hela världen lilla mamma

Efter två veckor där jag ägnat dagarna åt att överväga om jag kanske borde sluta måla är jag äntligen tillbaka igen. Behöver jag säga hur skönt det är?



Mitt trehundranittiofjärde inlägg...

All världens storheter väger inte upp en vän /En person med ett jävligt komplicerat namn


Det finns två saker här i världen som jag och Elin är riktigt bra på. Det ena är engelska och det andra är att ha riktigt djupa och meningsfulla konversationer.


Mitt trehundranittiotredje inlägg...

Döm inte drinken efter paraplyet


Skrivet runt halv åtta idag.

Hade väl inte mycket annat val än att hålla mig vaken. Men nån hockey kollar jag minsann inte på.


Mitt trehundranittiotredje inlägg...

För om man bara tittar utanpå så missar man en värld

Jag drabbades, efter att jag skrivit förra bloggen, av en liten mellanstadies nostaligi. Om man ändå kunde ta sig tillbaka dit för en dag. Aja, i vilket fall får ni ännu några minnen:

Det är strängt förbjudet att åka på räcket i trappan vilket de flesta trots allt gör. Sandra och jag går denna dag med vår strängaste lärare ner för trappan. Utan att tänka sig för slänger Sandra upp benet på räcket.
Vår superstränga lärarare:
-Och vad har du tänk göra?
Jag snabbt: -Hon tänkte bara knyta skorna!
Konstigt nog skrattade bara vår "superstränga" lärare.

Sandra och jag står och övar på en sång vi ska sjunga på nån cermoni i kyrkan. Som vanligt spårar det ur och vi börjar göra rörelser till. Ett parti består av: "Det finns så många sköna människor, som liksom böcker aldrig kommer fram. Precis som böcker i ett bibliotek, som bara står och samlar damm.
För om man bara tittar utanpå, så missar man en värld, som man aldrig får en aning om,
fast hela tiden finns den där."
Sandra och jag får syn på en klasspärm med information, tar den och börjar kasta ut papprerna som rörelser till låten. Precis när vi gjort det hör vi en lärare komma. Snabbt som attan slänger vi ner papprerna i mappen igen och hälsar sedan glatt på läraren när hon går förbi.

Vi ska ha en engelska hörövning. Sandra och jag får syn på facit på katedern, tar det och pluggar in nummerordningen på svaren framför vår lärare som undertiden rabblar andra siffror för att vi ska tappa bort oss. För att ni ska veta vilka som lyckades bäst kan jag tala om att facit var: 5 1 2 6 4 3

Det var vinter och kallt, trots det fick inga elever vara inomhus på rasten. Det ledde till att alla gömde sig nere vid toaletterna i källaren. Vi var säkert 10- 15 pers där när någon plötsligt kommer ner och skriker att en lärare är påväg. Alla trycker snabbt in sig på toaletterna och står där i fler minuter innan vi förstår att det hela bara var ett skämt.

Jo, man kan inte undgå att sakna den här tiden ibland. Så mycket roliga minnen som man förmodligen kommer minnas resten av livet.


Mitt trehundranittioandra inlägg...

Children don't stop dancing, believe you can fly away

Jag har nu införskaffat mig årets majblomma. Mötte en jätte gullig liten kille som sålde och självklart kunde jag inte låta bli att köpa. Nu är det bara att hoppas på att jag inte möter fler majblommssäljade mini människor, är rädd att det skulle kunna ruinera mig.

Alltid när jag ser barn som säljer majblommor kommer jag att tänka på den gång i sexan när jag och Sandra stod på A6 och sålde majblommor. Är ganska säker på att även Sandra kommer ihåg denna händelse och många av er som läser bloggen har säkert hört den förr men den förtjänare ändå sin plats här:

Två unga män och två unga kvinnor är påväg förbi oss.
Jag och Sandra:
-Hej, vill ni köpa majblommor?
En av killarna kollar på oss som om han inte förstod vad vi sa. Han stannar inte upp utan forsätter gå vilket resluterar att han går rakt in i en pelare. Alla börjar skratta och hans kompisar börjar pika honom på något annat språk. Då förstår vi att han faktiskt inte kan svenska och därför inte förstod vad vi sa.

Vet inte riktigt varför, men av någon anledning kommer jag nog aldrig glömma det där.  

Mitt trehundranittoförsta inlägg...

Misstänker starkt att jag är tillfälligt sönder

Gott folk, jag såg världens absolut konstigaste sak när jag gick till skolan i morse. Jag spatserar sådär oskyldigt som bara jag kan genom Slottskogen när jag plötsligt får syn på en fågel högt uppe i trädet. Inget konstigt med det tänker ni säkert, men då har jag inte berättat vilken fågel det var. Det var en and! Sjukt mysko, jag visste inte ens att änder kunde flyga och där sitter den 3-4 meter upp i trädet. Mycket mysko.

Mitt trehundranittionde inlägg...

David, mannen i alls våra liv

Denna blogg kommer helt och hållet att tillägnas den väldigt speciella och inte allt för synliga personen David. Han är en ytterst trevlig filur som är tämligen okänd för de flesta, även för mig. Man hör hans namn nämnas i alla möjliga sammanhang (framför allt om man råkar ha en 16-årig bror som har låtsatsakompisar) utan att man någonsin ser till honom. Vem är denna okända människa? Finns han eller är han bara en myt? Det är viktiga frågor som måste tas på största allvar. Svaret på dessa frågor kan kanske leda oss till svaret på en av mänskilighetens absolut största frågor: Borde Jesper Ljungeskog låsas in på mentalsjukhus?

Mitt trehundraåttionionde inlägg...

Kill your darlings

Vill härmed informera mina kära läsare om att våren äntligen har kommit till Göteborg. Över tio grader varmt och solsken vilket innebär att den annars ganska folktomma Slottskogen genast överbefolkas. Lite som en blandning mellan G-kås och zoo. Otroligt mycket människor av alla möjliga sorter. Vi har punkarna, skatearna, inlinsesåkarna, joggarna, kärleksparen, småbarnsfamiljerna och förstås den absolut bästa sorten, de grillande konstnärerna.


Mitt trehundraåttioåttonde inlägg...

Det du inte vet om dig själv vet alla andra

Tänkte att det var längesen jag musikbloggade, så här kommer två underbara låtar som spelas mycket här hemma för tillfället:







Mitt trehundraåttiosjätte inlägg...

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre /Nalle Puh

Under Beccas, Sandras och min filmkväll i söndags (då vi kollade på äckel filmen "timber falls"):

Jeppe kommer ut i tv rummet och frågar:
-Vad är det ni kollar på?
Jag allvarligt: -En romantisk kärlekskomedi.
Jeppe svarar: "-Okej" och slår sig ner i fåtöljen.
På tvn ser man människor torteras hit och dit. Det går några minuter sen utbrister Jeppe plötsligt:
-Föressten, vad sa du att det var för nått?

Mitt trehundraåttiofemte inlägg...

Bästa sättet att få vara ifred är att ställa sig och diska /Gunilla Dahlgren

En liten konversation från helgens utekväll:

Sandra och jag står och väntar på bussen. Med oss har vi köpt en liten låda med pommes som vi tänkt äta på bussen. Plötsligt kommer jag att tänka på de där skyltarna om att man inte får äta som alltid finns på bussar och utbrister utan att tänka mig för:
-Sandra, man får väl inte äta på bussar?
Sandra utbrister skrattandes: -Men Jennie, man får ju inte dricka heller! (Något som i stort sätt alla gör på bussen en krogkväll)
Jag: -Nej, just det ja.

Mitt trehundraåttifjärde inlägg...

Sweet home Alabama!

Jeppe håller på att renovera om sitt rum så när jag kom till Jönköping bad han mig att kolla på hans rum. När jag gick förbi mitt rum så kollade jag även in där. Det såg ut såhär:


Så nu vet ni var Jeppe förvarar all sin skit. På mitt rum!




Senare på dagen satt vi ute i solen och drack lite vin. Jeppe skulle skotta undan den lilla snön som finns kvar. Plötsligt landar det en massa snö rakt i mitt vinglas. Alla börjar skratta.
Mamma till Jeppe: -Det roliga är att du såg så chockad ut!
Jeppe: -Ja, men det var ju meningen att hon skulle få det i huvudet men så fastnade snön på spaden!


Mitt trehundraåttiotredje inlägg...

Jag har hört att enhörningar är svåra att fånga, därför ska jag inte ens försöka.

Har precis blivit av med Becca och Sandra som har varit här och kollat på film och tjötat lite ikväll. Becca skulle som vanligt hyra nån äckelfilm och Sandra var förstås tvungen att stå på hennes sida. Inte nog med att de startade en pakt mot mig utan de gav mig även valet att välja mellan "Saw" och någon annan äckelfilm vid namn "Timber falls" bara för att kunna påstå att det är deras tur att välja film nästa gång eftersom jag tydligen valde nu. Hmm, vi får väl se det. Aja tack för en trevlig kväll tjejor!

Mitt trehundraåttioandra inlägg...

I wish I could remember everything I´ve learned

Hmm, sitter och lyssnar på min favorit radiokanal "Rockklassiker". De har idag talat om att Europe har köpt stationen så den ska därför numera spela betydligt mycket mer Europe låtar och kanalen ska desstuom byta namn till "Europeklassiker". Även morgonprogrammet "Morgonrock" ska inte längre finnas utan istället ska det vara ett program med Europe. Hmm, då är frågan, kan det vara ett aprilskämt? 

Aja, jag ska här även passa på att slänga in lite reklam för kanalen. Har ni inte lyssnat på den så kan ni göra det här. Har ni bra musiksmak och lite humor kommer ni lätt att älska både kanalen och programledarna.

RSS 2.0