Mitt trehundrafyrtioandra inlägg...

Jag är en tönt /Jennie Ljungeskog (skriver av lögnaren Jesper Ljungeskog)

Mamma och jag disskuterar utifall en kille som bor i närheten av oss flyttat hemifrån eller inte.
Mamma:
-Nej jag tror han bor kvar där uppe iaf.
Jag: -Jag har iaf inte sett till honom på länge. (efter en stunds tystnad) Fast jag bor ju förstås inte här längre.


Har idag bestämmt mig för att från och med idag teckna minst ett självporträtt per dag för att öva upp mitt tecknande lite. Jag börjar med att lova att jag ska hålla på med det i en månad så får vi se vad som händer sen. Kommer publicera dem här på bloggen bara för skojs skull. Här är mitt första:




Mitt trehundrafyrtioförsta inlägg...

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya

Jeppe och jag har olika åsikter om hurvida en snubbe ser ut att vara över fyrtio eller inte. Han tycker inte det medans jag inte håller med.
Jeppe övertygande:
-Han får iaf tjejer lätt.
Mamma förklarande: -Jo, men han är väl rik?!


Mitt trehundrafyrtionde inlägg...

Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen / Otto Preminger

Tog lite "ledigt" från skolan idag för att ägna dagen åt min Johnny Depp tavla som jag kände hade stått lite för länge.
Ställde klockan på samma tid som om jag gör i vanliga fall, och har nu ägnat ett antal timmar åt att måla gardinerna bakom Mr. Depp. Ändå har jag bara kommit knappt en tredjedel. Hur dum är man inte om man får för sig att måla mönstrade gardiner? En lite obetydligt detalj som tar en jävla tid. Men, men, det blir ju faktiskt ganska snyggt.

Ett litet smakprov:


Mitt trehundratrettionionde inlägg...

I'm not suposed to be scared of anything, but I don't know where I am





 

Och ännu en gång har min broder bevisat det som alla redan vet, han är ond.


Mitt trehundratrettioåttonde inlägg...

Vi strular till våra liv, men ibland lyckas vi faktiskt få till något som är helt rätt. Utmaningen ligger i att räkna ut vilket som är det rätta. /Ur boken Försvinnanden av Jodi Picult


Jag har länge planerat att läsa boken "Allt för min syster" av Jodi eftersom jag hört så mycket bra om den. Jag har därför då och då kollat efter den på bibloteket men den har aldrig varit inne. Med tiden glömde jag bort henne men så fick jag syn på en bok av henne i en bokhandel i stan och kom på att jag faktiskt aldrig läste den där boken. Det fick mig att bege mig till bibblan och självklart fanns den inte inne denna gång heller, dock fanns hennes bok "Försvinnanden" så jag lånade helt enkelt den istället.
Ganska snabbt förstod jag att det det är en mycket speciell bok och att Jodi har ett väldigt speciellt sätt att skriva. Hon kommer hela tiden så otroligt nära verkligehet och lite här och var i boken hittar man stycken där hon skriver något om livet som bara är så pass bra så att man bara måste vika sidorna så att man kan gå tillbaka och läsa  dem om och om igen. De är helt enkelt så enormt bra.
 
Publicerar här nedan två av mina favorit stycken ur boken:

"Det finns två sorters kärlek. När det gäller den trygga sorten så letar man efter någon som är precis som en själv. Det är vad de flesta nöjer sig med. Men så är det den andra kärleken. Alla är födda med en ofullkomlig sida och en del människor längtar desperat efter den andra halvan som passar exakt och gör en hel. Man kan leta efter den i hela sitt liv. Och har man turen att hitta den känns den så rätt att man är beredd att spränga sig själv i hopp om att bli lika perfekt. Fast när man försöker komma nära deras andra halva passar man såklart inte längre. Den sortens kärlek går man in i som en människa och kommer ut ur som en annan."

"Jag iner plötsligt att alla människor är lögnare. Minnena är som ett stilleben målat av tio olika konstnärer. En del målningar kommer att gå i blått, andra i rött, vissa kommer att ha Picassos stramhet och andra Rembrandts yppighet, några kommer att ha förkorta perspektiv och andra ha avståndsperspektiv. Minnet finns i åskådarens öga. Två minnesbilder är aldrig exakt lika. "

Jag hoppas att ni nu förstår att ni absolut måste läsa denna bok!

Mitt trehundratrettiosjätte inlägg...

Idag är ingen vanlig dag för idag har Becca skaffat blooooogg. Hurra Hurra Hurra! (ni får dra ut lite på o:en för att det ska passa in i melodin)

Gott folk jag har idag en underbar nyhet att förmedla till er alla! Det är nämligen så att Becca äntligen har gått och skaffat sig en blogg! Och inte nog med det, hon har även lovat att hon ska skriva minst ett inlägg varje dag. Hur underbart är inte detta på en skala? Jo precis, det är över skalan. 

Så kära medmänniskor, besök Beccas blogg (www.lurigabecca.blogg.se)

Ps. Becca, om det skulle vara så att du av någon anledning, som jag inte alls kan förstå, glömt bort lösenordet så är det namnet på den glass som var vår favoritglass och som vi alltid åt på simskolans avslutningar. Ds.


Mitt trehundratrettiofemte inlägg...

Your pocket filled with dreams

Pratade nyss med min favorit Orsabo.

Elin: -Mitt internet har lagt av. Du har kanske märkt det?
Jag: -Jaha. Jag som trodde du hade skaffat dig ett liv, men det är alltså bara internet som inte funkar?!

Jag: -Jag är sugen på chokladbollar. Funderar på att göra det.
Elin: -Ja, det går ju ganska snabbt. Du behöver ju inte ens rulla dem, du kan ju bara äta direkt ur burken!

Mitt trehundratrettiofjärde inlägg...

Superduper tönten, Jesper Ljungeskog. Han är den, som jag hatar meeeest......... eller nått sånt.


Bara för att min broder förmodligen har den sämsta humorn i mänsklighetens historia.


Mitt trehundratrettiotredje inlägg...

Men jag vet att jag döljer en sanning



(angående filmen "Snabba cash" som tydligen ska gå på bio nu)


Ps. Någon som vet var det var för jordbävning hon pratade om? Ds.

Mitt trehundratrettioandra inlägg...

I'm on my way, and I'll be there one day

En klasskompis sa idag: -Vad alla har blivit mycket duktigare. Det har verkligen hänt något.
Jag har faktiskt reflekterat över detta många gånger tidigare. Någonting har verkligen hänt hos i stort sätt alla i klassen. Ändå har vi bara gått på skolan i ett halvår. Jag kan inte låta bli och tycka det är väldigt häftigt att se. Framförallt när man märker det hos sig själv. När man kan jämföra grejer man tyckte var bra för ett halvårsen och inse att man skulle göra det på ett annat sätt nu och att det förmodligen skulle bli bättre. Sen försöker man hitta tillfället när det hände, när saker förändrades, och så inser man att det händer hela tiden. Stegvis.

Idag hade jag en riktigt dålig målardag. En sån där härlig dag när känslan man hela tiden strävar efter inte vill komma och man frågar sig själv vad man egentligen gör här? Jag var alldeles för trött och otaggad och verkligen ingenting jag målade blev bra. Sen kom min lärare fram och visade hur man kan blanda en bra färg att använda i en hudton. Jag brydde mig inte riktigt just då, otaggad som jag var, utan bara reflekterade över blandningen. Sen kom jag hem och satte mig för att måla på min Johnny Depp målning. Helt plötsligt upptäck jag att jag sitter och använder precis den färgblandningen som min lärare tidigare visat. Det hade på något sätt fastnat i huvudet. Ganska häftigt att man faktiskt kan lära sig saker och ting under dagar då man till och med ifrågasätter varför man överhuvudtaget målar.

Mitt trehundratrettioförsta inlägg...

Varför flyger fåglarna snett över Huskvarna?

Vill tacka Mickan och Sandra för deras mycket trevlig 20-års fest. Tänk att lilla jag var bjuden? Det var långt ifrån en "misslyckad fest"!

En mycket lyckad samling med människor måste jag säga. I like it very much.

Min broder var även med på festen. Mamma innan vi går hemifrån:
-Jesper nu måste du se till och sköta dig när då får gå på en sån här stor fest. Gör inte bort dig nu!

Mitt trehundratrettionde inlägg...

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se

En liten rapport från morgonen i vår kära familj:

Morgon börjar med att jag kommer ut i köket där pappa sitter och äter frukost. Jag skäller lite på honom för att han inte har satt i några mackor åt mig i brödrosten. Jag sätter i mackor till mig själv, väntar tills de är färdiga och tar dem utan att sätta i nya.
Mamma: -
Satte du i mackor åt mig?
Jag: -Nej, nått får du väl göra själv!
En stund senare vill jag ha mer mackor. Mamma står precis vid brödrosten så jag frågar:
-Kan du sätta i fler mackor åt mig?
Mamma snabbt: -Nått får du väl göra själv!

Vid frukostbordet pratas det om hur dålig Jeppe är på att äta frukost. Han sitter denna morgon och äter mackorna jag rostat till mig men som han snabbt passat på att sno till sig.
Jag:
-Jag slår vad om att han inte ens hade ätit några mackor om det inte vore för att han skulle ta dem ifrån mig.
Jesper allvarligt: -Nej, det är nog faktiskt sant.

Jag till Jesper: -Jag har hittat en lampa för 500 kronor som jag vill ha. Sponsrar du eller?
Jesper: -Det beror på vad det är för lampa?
Jag: -Den är jätte fin!
Jesper: -Jaha, nej då gör jag inte det. Om du tycker den är fin kan det ju inte vara något att ha.
Jag: -Nej men den är jätte ful.
Jesper: -Då sponsrar jag verkligen inte. Jag köper ju inte en ful lampa till dig!

Jag upprört: -Varför var jag tvungen att få en bror som är helt dum i huvudet?
Jesper chockat: -Va? Har du en till bror?

Mitt trehundratjugonionde inlägg...

Man föredrar att tro på det man helst håller för sant/Francis Bacon

Måste bara berätta om den lite pinsamma upplevelsen på tågresan till Jönköping igår. Tåget stannar i Falköping där det står stilla i 10 minuter. Jag lägger lite halvt märke till hur mannen på platsen brevid mig tar på sig sin jacka och är påväg av tåget. Då får jag syn på hans bok som fortfarande är kvar på hans plats. Jag tar boken, springer efter honom och räcker fram den mot honom bara för att höra honom säga: -Jag kommer tillbaka, jag ska bara till pressbyrån!

Pinsamt värre.

Mitt trehundratjugo åttonde inlägg...

I think there is a world market for maybe five computers /Thomas Watson,  1943


Ibland är världen så himla vacker, precis som Sandras och "våras" msn konversationer.






Vill bara upplysa världen om att chokladen "vi" unnade oss idag smakade jätte tort. "Vi" kollade då datumet och såg att den hade gått ut i datum. Snacka om att förstöra en dag. Det är faktiskt inte riktigt okej.


Mitt trehundratjugosjunde inlägg...

Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan och mitt i allt så ska man vara sann




Har helt förälskat mig i Melissa Horn. Hennes texter är helt totalt underbara.


Vill även passa på att slänga in ett litet grattis till mormor som även hon har passat på att bli lite äldre. Så:
GRATTIS  PÅ FÖDELSEDAGEN MORMOR!

Mitt trehundratjugosjätte inlägg...

Osmarta jävlar

Jag och Elin har idag konstaterat att killar är dumma och tänker dumt. Vi har därför tillsammans bestämt oss för att satsa på livet som nunnor. Bara så alla vet liksom.

Mitt trehundratjugofemte inlägg...

Idag är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag. Hurra Hurra Hurra!

Japps gott folk. Idag är det så att mina kära fader blir gammal. Kanske är det dags att inse att de grå stråna i håret faktiskt är just gråa och inte silver?

Aja ett stort GRATTIS till dig pappsen! Hoppas du har en bra födelsedag.

Mitt trehundratjugofjärde inlägg...

Bara så alla vet är det helt och hållet Sandras fel att vi inte har någon kul inledningstext.  

Under de senaste dagarna har jag lyssnat till "Sagan om ringen" som talbok när jag målat. Hade tidigare aldrig läst böckerna eller sett någon av filmerna så när jag hittade talboken på bibblan kände jag att det var på tiden att ta tag i det hela. Det hör ju trots allt nästan till allmänbildningen. Jag lånade den alltså och jag måste säga att är det någonting som är överskattat i den här världen så är det just "Sagan om ringen". Seriöst vad är det som är så speciellt med den? Jag kan faktiskt inte förstå det. Visst, jag kanske inte skulle kalla den dålig, men inte bra heller. Den är helt enkelt "okej". Så hur kunde den bli en sån succé? Det är en av mina största frågor just nu.

Mitt trehundatjugotredje inlägg...

Vad är snyggt just nu? 


Dagens outfit:



Svart t-shirt med reklamtryck för "Fanta World" vackert dekorerad med oljefärg i alla möjliga färger.
Svarta mjukisbyxor från Adidas, även dessa dekorerade med oljefärg.
Gröna larvstrumpor införskaffade på Ullared.

(Läser man denna blogg mellan raderna står det något i stil med: "Jag har nu hängt upp min otroligt vackra spegel som jag fick i julklapp")


Mitt trehundratjugoandra inlägg...

Akta så jag inte skickar Greenpeace på dig!

Har haft två mycket trevlig människor på besök här, dvs. Mickan och Elin. Som vanligt blir ingenting normalt med dem i närheten. De har "sönder" bäddsoffor, har stripptease för Johnny Depp, leker helikopter i sängen och massa annat sådant skumt. Men en sak kan man i alla fall säga, man har aldrig tråkigt i dessa två människors närhet.



Jag tvingade dem att måla detta lilla mästerverk här ovan tillsammans med mig mitt i natten. Som ni alla säkert ser så föreställer det en haltv djur, halvt människa, som är lesbisk och preics har kommit ut ur garderoben. Om inte det är vackert så säg.

Elin till Mickan efter att jag tvingat dem att måla med mig: -Nästa gång sover vi på hotell!
Mickan: -Det var min idé från början men en "viss" person skulle tänka på Jennies känslor!

Och så omtyckt var jag. Men jag ja tycker om er ändå tjejor. Tack för några mysiga dagar.


Mitt trehundratjugoförsta inlägg...

En gång när jag var liten, då var jag lika liten som dig!

Nu sitter jag ensam i min lägenhet igen. Har haft besök av min moder, moster och de dära pyttesmå mini kusinerna. Mycket trevligt måste jag säga.

Vi har shoppat på stan, besökt djuren i Slottskogen, haft en liten rundvandring på min skola och kollat på en massa filmer. Vi har dessutom ätit en jätte bulle och en jätte chokladboll på ett mysigt cafe i Haga. Som sagt, det hela har varit mycket trevligt.

Sanna går fram till en av hästarna i Slottskogen:
-Hej hästen! SHAKE IT!

Mitt trehundratjugonde inlägg...

Sparande är en väldigt god sak. Särskilt när ens föräldrar gjort det åt en /Winston Churchill

Jag har idag konstaterat att jag förr eller senare kommer att gå i konkurs. Jag har också konstaterat att det hela helt och hållet är min kära moders fel.

Idag när vi var på stan gick vi in i en affär med en massa helt otroligt söta blusar. Är det något jag absolut inte behöver är det en ny blus. Sen hittade jag en jätte fin som jag velat ha men sa ändå till mig själv: "Nej Jennie, du behöver inte en sådan" och hängde vackert tillbaka den. Sen kommer min moder och säger: "-Men Jennie, den var ju jätte fin. Ska du inte köpa den? Du kan väl iaf testa den?". Jag svarar att jag inte behöver någon sådan men konstaterar också att det kan ju inte skada om jag bara testar den, det kostar ju inget. Jag provar den och visst den är underbar men jag har bestämmt mig, jag ska inte köpa den. Då kommer min kära mamma ännu en gång och påpekar att jag fick ju pengar i julklapp, pengar som visserligen tänkt använda till färg men inte behöver jag alla pengar till det? Japps, ni förstår antagligen hur det slutade. Jag köpte blusen. Andra tillfället på lovet som jag köpt ett klädesplagg jag inte behöver just för att mamma övertalat mig. Misstänker starkt att min moder försöker driva mig till konkurs så att jag ska flytta hem igen. Förmodligen saknar hon mig. Vem gör inte det liksom? 

Mitt trehundranittonde inlägg...

Naturliga ting åldras vackrast

I julklapp i år fick jag av min broder två jätte fina hållare till tvål. En till flytande tvål och en till oflytande (fann inget bättre ord för sådan tvål). Det intressant i det är att min moder igår berättade att detta var inhandlat på second hand! Japps precis, min bror har köpt min julklapp på second hand! Detta upplevs kanske inte som så konstig för de som inte känner min bror men jag vill bara upplysa er alla om att varenda gång jag bett min broder att följa med till en second hand affär har fått svaret:
"-Tror du det själv eller? Någon kan ju se mig!"

Med detta vill jag påmina er om att mirakler trots allt inträffar då och då.

RSS 2.0