Mitt tvåhundranionde inlägg...

Is that supposed to be enough?

Jag försöker, jag gör faktiskt det. Det är bara det att det inte fungerar.

Mitt tvåhundraåttonde inlägg...

And then goodbyes are round the corner



Och såhär ser vårat hus ut när våra föräldrar inte är hemma. Tror vår kära moder hade dött av chock om hon såg det i detta tillstånd. Men som sagt, hon är inte hemma. MOHAHA.



Idag har Jennie städat på TSK för förmodligen sista gången någonsin. Aldrig mer damsugaren som kan gå i tur i fler bitar än vad Sandra kan räkna till, aldrig mer pensionärernas kaffefläckar, och äran att se till att tavlan hänger på fel håll går nu över till min kära broder. Trodde aldrig att jag skulle säga det men jag tror faktiskt att jag kommer sakna tavlan, hur ful den än är. Känslan över att aldrig mer behöva städa på TSK är dock till största del positiv. Men Sandra, vad hände med våran fika?

Mitt tvåhundrasjunde inlägg....

RAPPAPAPAPAPAPA

Kom på att jag missade en otroligt kul elin kommentar i min "det här hände i helgen blogg". Bara för det, och för att jag långtråkiga kvällar ägnar mig alldeles för mycket åt att skriva bloggar, får den en alldeles egen blogg.

Vi sitter på bussen påväg till stan tillsammans med två av Elins gamla klasskompisar. Vi har bestämmt att vi ska till krogen Moon, där ingen av Elins klasskompisar varit tidigare. Elin ska därför förklara var det ligger. Hon radar upp ett antal ställen men de andra vet inte vad något av det ligger. Tillslut säger Elin:
-Vet ni vad Österskans ligger?
Klasskompisarna: -Ja, det vet vi.
Elin: -Den ligger ganska långt därifrån.


Mitt tvåhundrasjätte inlägg...

The air around me still feels lika a case

Tråkgipset är borta! Hur underbart är inte det på skala 1-10? Precis, över skalan.

Trodde det skulle göra betydligt mer ont än vad det faktiskt gör. Sandra hade skrämt upp mig rejält, men man ska ju aldrig riktigt lita på henne. Borde ha lärt mig det vid det här laget.

Dock sa doktorn att jag måste ta det lungt i minst fyra veckor till, och hon tyckte inte alls om mina planer på att försöka få lite jobbtider om två veckor. Men, men, shit the same. Jag kan ju inte gå hemma och göra ingenting hur länge som helst.
Hon sa även att jag absolut inte skulle åka inlines under dessa fyra veckor. Jag svarade bara "Så säger mamma också" och undvek att tala om att jag åkt inlines redan innan jag tog bort gipset. Vill ju inte att hon ska tycka att jag är oansvarig. Det vore ju dumt.

Mitt tvåhundrafemte inlägg...

No one wants your opinion



Så nu var man hemma igen efter några totalt underbara dagar i Halmstad. Så otroligt skönt att bara komma iväg några dagar.

Helgen har haft allt från mysiga krogbesök, förefestande med  Tequila (eller takida som Sanna Panna säger) som dock inte blev mer än just en förfest, en mysig strandpromenad, en flumdag när mini kusnierna var på besök och en massa annat trevligt. Många kära möten av både gammalt och nytt folk.

Helt enkelt en underbar helg.




Avslutar ännu en gång med lite kommentarer från dessa dagar:

I taxin påväg hem från Karlstorps camping. Sandra "Tha Teguila mästaren" berättar för taxichaffören om sitt Teguila drickande som spårade ur. Taxichaffören börja sicksacka på vägen och gör då och då små tvärbromsar.
Taxichaffören retfullt:
-Mår du illa nu?
Sandra: -Mm...
Taxichaffören: -Du vet väl att det kostar 500 kronor om du spyr i taxin?

När taxin släpper av oss vid vår Camping ser vi en vakt som kommer emot oss. Vi betalar chaffören och börjar gå därifrån när vi ser vakten, som verkar väldigt sur, gå fram för att prata med taxichaffören.
Vakten säger  tjurigt: -Kör du nått jävla rally eller?

Jag, Sandra, Jeppe, Becka och Sanna sitter i husvagnen och spelar kort medan Elin jobbar i affären på campingen. 
Sanna allvarligt:
-Kan vi inte gå och titta på Elin?  

Vi sitter och äter, och för en kort stund blir det tyst. Plötsligt börjar Sanna helt utan anledning att gapskratta.
Jeppe frågande: -Vad är det?
Sanna: -Jag tyckte bara att det var så tyst.

Sanna: -Jennie, om du blir en rik konstnär så ska vi cykla till Thailand.
Jag: -Ska vi?
Sanna: -Ja, det har du lovat.
Jag: -Ja, just det ja.
Sanna: -Fast vi skulle ju kunna åka till Liseberg istället.

Mitt tvåhundrafjärde inlägg...

I don't feel like I am strong enough

 

Om och om frågar jag mig själv om jag verkligen väljer rätt? Jag försöker tränga undan frågorna, intala mig själv att det är rätt. Intala mig det så mycket så att jag tror på det. På flera dagar har jag inte ens tänkt tanken att det är fel väg, men så räcker det med några få ord för att det ska komma tillbaka, för att frågorna ska tränga fram igen. Men jag är trött på det, jag är faktiskt det. Ändå tvekar jag.

Mitt tvåhundratredje inlägg...

Without big hope and without a view

Mycket mysig dag idag. Var med och ställde ut lite tavlor på Ung Vänsters feminist kväll.  Många fina konstverk, vacker musik och poesi. Även en väldigt bra föreläsning om feminism. Tack så jätte mycket för att jag fick vara med. Jag hade trevligt.  

Det är lite konstigt, men jag ska helt ärligt säga att jag hade aldrig fått för mig att gå på en feminist kväll i vanliga fall, men chansen att få ställa ut tavlor förändrar ju det. Jag vet inte varför, men av någon anledning har jag alltid varit ganska ointresserad av sådant. Inte just feminism, utan just allting där man behöver ha en åsikt. Kanske beror det på att jag väldigt sällan vet vad jag egentligen tycker om saker och ting. Egentligen bryr jag mig inte riktigt. Varför ska jag tycka till och kämpa för saker och ting när det finns så många andra som är så bra på det? Jag vet, lite fel resonerat men ändå.

I vilket fall fick föreläsningen om feminism mig att tänka till lite. Tidigare har jag aldrig riktigt tyckt om feminism och jag gör det fortfarande inte helt och hållet. Däremot kan jag formulera mig mer omkring detta efter att jag hört hennes föreläsning.

Allt hon sa var egentligen helt sant och jag håller med. Hon pratade om det vanliga man brukar höra. Kvinnor har lägre löner, kvinnor anses ska vara hemma med barnen och sköta hemmet m.m. Även detaljen om att det för inte alldeles för länge sen inte ens var lagligt med abort nämdes. Som hon uttryckte det hade kvinnan alltså inte ens rätt att bestämma över sin egna kropp. Visst, jag håller med om det som sagt, det är inte jämställt. Det finns dock en liten detalj som jag inte riktigt håller med om när det gäller feminsm. Själva upplägget. De jobbar för jämställdhet vilket jag tycker är jätte bra, men jag tycker att det är fel att man endast riktar in sig på kvinnan. Visst är kvinnan i många lägen inte jämställd med mannen, men jag anser faktiskt att det vid många tillfällen även är tvärt om. Om vi som exempel tar det att kvinnan anses vara hemma med barnen istället för att skaffa sig en karriär och så vänder vi på det. En man ska jobbar och försörja sin familj och har inte alls lika stor möjlighet att vara hemma och ta hand om barnen även om han vill. Är det så mycket bättre? En man är alltid i underläge när det gäller barnen. De har inte alls lika stor chans att att få vårdnaden i en vårdnadstvist, och medan en kvinna numera kan bestämma om hon vill göra abort eller inte har mannen inget att säga till om. Kvinnan bestämmer helt och hållet, så är det verkligen kvinnan som är i underläge? Ärligt talat tror jag faktiskt inte det. I vissa fall så är det så, men jag tror faktiskt att mannen är i underläge lika ofta. Jag måste dock ännu en gång tillägga att jag tycker det är underbart att det finns människor som jobbar för jämställdhet men upplever inte att det endast borde göras ur kvinnans synvinkel.


Mitt tvåhundradeandra inlägg...

Searching for answers possible lies


Jag har helt och hållet gått och förälskat mig i Gotthard. Har i stort sätt knappt lyssnat på något annat de senaste dagarna. Ärligt talat var det längesen jag hittade ett band som jag tyckt så bra om, om det ens har funnits något sådant. Absoluta favoritlåten är för tillfället "Falling", därför får den en plats här nedan. Även texten får en plats eftersom det är en av de bästa texterna jag hört på länge.




Wasting my days
On wondering why
Searching for answers
Possible lies

Knowing the reasons
But hiding the truth
Now at the end
All I miss is just you

I'm falling
Down, down, down into the room.
I'm falling
While searching for someone like you.

Day after day
I've been running away
From possible stories
We've earn of the day

Spending my time
On blowing my mind
Searching for someone
When the one was mine.

I'm falling
Down, down, down into the room.
I'm falling
While searching for someone like you.
While searching for someone like you.
While knowing there's no one like you...

Sorry if i turned, your life into hell
Sorry 'cause it ended that way
I wonder if you will
Then forgive me one day
Can't stand any longer this pain.

I'm falling
Down, down, down into the room.
I'm falling
While searching for someone like you.
While searching for someone like you.
While knowing there's no one like you...


Även låten "The Oscar goes to you" förtjänar en plats här. Den är inte riktigt lika bra som "Falling" men den tillhör lätt en av de bästa låtarna. Tycker den är underbart skriven. Den är otroligt häftig och jag är fullständigt kär i textraden "The Oscar goes to you". Som sagt, häftig.




Förövrigt är det ett måste att höra piano versionen av deras "Everything Can Change". Helt underbar låt. Dock lyckades jag inte finna den versionen av den på youtube men har hört säkra rykten om att den ska finnas på Spotify. Så för erat eget bästa, lyssna på den. Även "One life, one soul" är viktig, men den kan ni lyssna på några bloggar ner. Som sagt, Gotthard, jag älskar dem.

Mitt tvåhundradeförsta inlägg...

Livet är hårt sa bonden, nöff sa grisen.


Poänglösa skämt. Jag totalt älskar dem. Vet att det kanske finns en viss töntvarning på det hela, men jag kan inte hjälpa det. De är faktikst helt totalat underbara. Publicerar några här nedan just för att hedra dem:

En gång berättade freakout ett skämt. Då sa de : -Det gör inget hans pappa är Göran Persson.


Två älgar var ute och flög.
Då fick den ena en bulle i ögat och störtade, men då sa den andra:
-Det gör inget, för hans pappa jobbar på Konsum


Vad är det för likhet mellan en elefant och en kolibri?
-Ja just det.


Det var en gång 2 älgar som satt I ett träd och filosoferade, plötsligt så landade en aborre i trädet brevid. Då sa den ena älgen: -Han bor nog där!


En man och en buske var ute och kröp.
Då sa busken: - ÄT MIG
Och det gjorde mannen.


Alla barnen lade pussel utom Pia, hur skulle det se ut.


Pelle var jättemätt och frågade sin mamma:
-Mamma, måste jag äta upp min gröt?
-Ja.

Det var en gång en gurka som skulle gå över en väg. Så kom det en bil. Gurkan sprang undan och klarade sig!


Alla barnen heter Ola, utom Anna, för hon heter Marcus.


Alla barnen drack saft utom Dan,
för han hade ingen hammare.


Två män satt på Mcdonalds och samtalade. Plötsligt satte den ena mannen i halsen och började bli blå. Då sa den andra mannen: -Fy fan vad blå du börjar bli!
Den halvkvävda mannen kunde inte prata utan nickade bara instämmande. Sen dog han.


Mitt tvåhundrade inlägg...

And so now, I move on to keep my piece of mind

Min tvåhundrade blogg. Det skulle bli en bra blogg, en glad blogg. Jag var påväg. Men det funkar inte alltid, och jag är inte rätt person att anstränga mig för att få det att låta bra då. Inte rätt person att skriva något glatt när allt jag behöver är att få skriva ner lite tankar. Förneka det, hur ska det då försvinna? Har aldrig sett meningen med det.

Det finns en sak jag tänkt på. Jag har alltid tänkt att det varje människa strävar efter är att vara lycklig. Att det jag strävar efter är att vara lycklig. Först nu på senare tid har jag förstått att det inte är sant. Tanken har funnits länge med det var egentligen en vän som först satte ord på det. Jag tänker inte gå in på någon situation och anledning eller ens exakt vad som sades, utan bara innebörden. Just den att ibland så väljer man att göra något även om man vet att det inte är bra för en. Man väljer att göra sådant man vet att man inte mår bra av att göra, man väljer att umgås med människor som får en att må dåligt osv. Det är helt enkelt inte alltid viktigast att vara lycklig. Varför har jag ingen aning om, tänker man logiskt så finns det så mycket man inte borde göra, men med sådant som betyder någonting har faktiskt huvudet inte så mycket att säga till om. Lycka är långt ifrån det viktigaste i livet.

Mitt etthundranittionionde inlägg...

But hey, it´s not an illusion. It´s just a price I´ve got to pay...

För ganska länge sen skrev jag en blogg där jag skrev att jag tog tillbaka mitt påstående om att jag var rädd för ensamhet. I slutet av den bloggen skrev jag att jag någon annan gång skulle ge ett nytt svar på vad jag var rädd för, men av någon anledning tror jag inte att jag svarat på det. Kanske rentav för att rädsla är så svårt att definera i ord.

I vilket fall som helst tänkte jag nu försöka ge ett svar på frågan vad jag är som mest rädd för. Svaret ligger väldigt nära just "ensamhet" men jag tycker endå att jag borde formulera om det en aning.

Jag är totalt livrädd att inte hitta någon att dela mitt liv med. Jag vet att det kanske anses som en aning töntigt. Jag menar, jag är faktiskt bara 19 år och jag är faktiskt inte ensam om att aldrig ha haft ett rktigt seriöst förhållande. I tiden som vi lever i är det egentligen inte heller någon panik. Jag vet det, det är bara det att ibland kommer den där rädslan över att aldrig hitta den där speciella. Inte just för att jag anser det som ett misslyckande att leva som singel utan snarare för att jag alltid drömt om familj. Framförallt barn. Jag har alltid sett mig själv som en som får barn hyffsat tidigt och det är egentligen det enda jag verkligen drömt om i mitt liv. Skaffa familj och barn. Visst, man kanske inte behöver en man för att skaffa barn. Jag brukar ofta säga att hittar jag ingen att skaffa barn med får jag väl adoptera. Det är inte hela världen. Problemet är att jag skulle aldrig göra det, så väl känner jag faktiskt mig själv. Jag skulle aldrig våga. Dessutom vill jag ha det normala "Svensson, Svensson" livet. Tråkigt men sant.

Det finns dock en sak jag är ännu mer rädd för. Jag är rädd för att det någon gång ska komma en dag när jag ger upp. Att det kommer en dag när jag bestämmer mig för att den där speciella kärleken inte finns. Jag väljer därför någon jag kanske tycker om, men egentligen inte har något direkt behov av. Väljer en person att dela mitt liv med, att skaffa en familj med, just bara för att man borde ha någon. Jag tror faktiskt att många människor har gjort ett sådant val och jag är jätte rädd för att jag en dag kommer göra det. Det skulle på sätt och vis innebära att man väljer bort sig själv för att det ska se bra ut. Jag tror egentligen inte det minsta på att varje människa absolut behöver leva i ett förhållande för att vara lycklig. Alla människor behöver älskas, men det behöver inte tvunget komma ifrån ett förhållande. Därimot så ser samhället på det så. Singel = Misslyckad. Och ja, jag erkänner, jag är livrädd för att börja tro på det.

Mitt etthundranittioåttonde inlägg...

Vissa drömmar slår in, andra inte. Fortsätt drömma...

Pretty Woman, total underbar film. Hade inte tänkt på den på väldigt länge, men för ett antal årsen var det min absoluta favoritfilm. Det var filmen som fick mig att totalt avguda Julia Roberts för ett tag. Konstigt nog glömde jag någonstans bort hur otroligt bra  hon faktiskt är, fram tills för några månader sen.

Minns när jag förlorade fingret, det var under den period när jag var som mest facinerad av Julia Roberts. De fixade en tv till mig och sen lånade jag alla Julia Roberts filmer de hade på sjukhuset. Hade glömt bort det fram tills idag. Tror det var första gången jag såg "Notting Hill". Hur kunde jag glömma det?

I vilket fall så fick jag förra veckan, när jag handlade med mamma, se att "Pretty Woman" såldes ut billigt på Ica. Den gången lyckades jag, av mamma, fjäska till mig filmen "Frida" som handlar om konstnären Frida Kahlo. En film som jag, efter att vi såg den i skolan, lönslöst letat efter. I vilket fall så fastnade tanken på Pretty Woman i huvudet och några dagar efteråt kom jag fram till att jag helt enkelt måste se den igen. Jag tänkte då att man kan ju alltid göra ett försök att fjäska till sig den av pappa. Så jag utnyttjade ett gammalt minne och sa lite diskret:
-Pappa, minns du den gången du skulle spela in Pretty Woman åt mig, och du spelade in hela filmen utan de 10 sista minuterna?

Haha, han mindes det och det gick igenom. Ibland är jag faktiskt ganska smart. Till min stora fasa fanns dock inte filmen kvar på Ica när vi skulle köpa den. Men vet ni vad? Idag kom min kära moder hem med filmen åt mig (Tydligen hade Ica fått in den igen).  Ibland är hon bara för underbar.

Nästa steg är att tvinga en viss Sandra, som aldrig sett Pretty Woman, att se den. En sådan film är faktiskt snudd på olagligt att inte sett.

Mitt etthundranittiosjunde inlägg...

Död åt tavelhelvetet!

Oyeah, det finns faktiskt dagar när målandet faktiskt kan få en att må dåligt. En tvärt om effekt liksom. Sjukt vad jag hatar det. Men det är väl rätt åt mig. Är man så jävla dum så man tackar ja till att måla ett porträtt av Stefan Liv i samma färger som jag använde mig av när jag målade porträttet av Daniel Karlsson så får man faktiskt skylla sig själv. Dömt att misslyckas. Inget illa mot Stefan Liv, men när man tänker på honom så tänker man inte direkt "färglatt", utan jag hade i normala fall använt en helt annan färgskala om jag skulle göra ett porträtt av honom. Det är helt enkelt inte hans färger. Och hur ska man få fram Stefan Liv med hjälp av en färgskala som inte alls är hans? 




Hjälp mig snälla! Vad är det som gör att det inte blir Stefan Liv? Och vad i helvete ska jag göra med bakgrunden? Är så sjukt trött på den nu. Och vill ni veta det roliga, när jag är färdig med den ska jag göra en kopia av den. Hur underbart är inte det på skala 1-10? Precis, det ligger på minus. Jag borde sluta tacka ja till beställningsverk, sen spelar det ingen roll om det är på önskemål av Stefan Liv. Fast å andra sidan är det alltid sjukt kul när någon vill ha en målning som man gjort. Haha, jag tror jag börjar lugna ner mig nu. Funkar inte målandet funkar skrivadet. Oyeah.  Men som sagt, hjälp?


Mitt etthundranittiosjätte inlägg...

Vrider. Vänder. Försöker. Misslyckas. Försöker igen.

Hmm, jag har börjat läsa den där nya grejen de börjat med i JP, så kallade mikronoveller. "Noveller" bestående av endast sex ord. Ärligt talat har det smittat av sig på mig. Tyckte det var lite spännande så brukar numera ägna mina sömnlösa nätter åt att försöka fånga en känsla i sex ord.

Egentligen har jag väl alltid tyckt om att skriva. Lättare att förstå sig på sig själv om man försöker sätta ord på känslor och tankar. Dock brukar jag inte skriva dikter, noveller och sådant särskilt ofta. Inte för att jag inte tycker om det. Mer för att jag inte vågar. Det blir för personligt. Och visst, men kan skriva sådant som man inte visar för någon, men då dyker samma problem upp som när jag försökt mig på att skriva dagbok. Jag märkte helt enkelt att jag var totalt livrädd för att någon skulle hitta dagboken. Så jag kom helt enkelt fram till att sådant som man inte vill att någon annan ska läsa ska man helt enkelt inte skriva ner. Absolut säkrast.

I vilket fall som helst. Mikronoveller tycker jag om. Det kan man hålla på en lagom nivå. Man kan gömma så mycket i de sex små orden som man egentligen bara själv vet vad de står för. Sen är det klart, jag tror inte jag skulle kunna få för mig att skicka in något till JP. Fortfarande alldeles för rädd för vad folk skulle tycka. Skulle nog faktiskt inte ens få för mig att direkt visa dem för någon, mer än lite såhär enstaka när det endast handlar om en inledningstext till en blogg, men och andra sidan blir inte sex ord tillräckligt personligt för att man ska behöva vara rädd för att någon annan skulle få syn på det. Även om jag förstås inte gillar tanken.


Mitt etthundranittiofemte inlägg...

And so now, I move on to keep my piece of mind

Ibland blir allt bara så fel och jag hatar att det inte går att komma över det. Jag hatar att det inte bara kan försvinna. Tänk om det aldrig gör det? Vad gör man då?

Fem veckor till, sen är jag här i från. Sen är det bara att hoppas på att det funkar. Att det blir lättare. Problemet är att jag faktiskt inte tror på det. Inte fullt ut. Det krävs mer, men för tillfället klarar jag inte av att gå ett steg längre.
Fast det blir nog lite lättare, det borde det bli. I alla fall till en början.  Så länge det är nytt och spännande. Då kommer det nog att fungera hyffsat. Men sen, när det nya blivit vardag? Aja, livet kommer säkert på något åt mig. Ofta får ju livet trotts allt så totalt oväntade vändningar. Jag hoppas på en sån.

Mitt etthundranittiofjärde inlägg...

Vidgar mina vyer och startar mailkontakt med Turkiska Ambassaden

Jag tycker om mitt liv just nu. Det händer otroligt mycket nytt och spännande just.
För tillfället finns det tre saker som förgyller mitt liv. Om man inte räknar med mina underbara vänner då förstås. Ni förgyller alla mitt liv.

Dagens första "förgyllare" är Gotthard. Råkade hitta dem på youtube igår, har faktiskt aldrig hört dem tidigare. Än så länge tycker jag mycket om dem även om de inte är riktigt inlyssnade än. Publicerar två av deras låtar  här nedan bara för att ni ska få en liten känsla av dem:








Dagens andra förgyllare är Turklandsresan. Det är mindre än tre veckor kvar tills vi åker nu tjejor. Det är första resan jag gör utan mina föräldrar. Det känns otroligt kul. Inte för att jag har något emot mina föräldrar, men ni förstår vad jag menar. TAGGA TJEJOR!

Och den tredje förgyllaren. Det vet ni nog alla vad det är. Jag pratar väl inte om något annat numera är jag rädd. Flytten till Göteborg. Ska bli så otroligt skönt att testa något nytt. Testa om man klarar sig själv. Och lägenheten är helt underbar, eller ja, kommer bli helt underbar efter att jag inrett den i alla fall. Drömmer dagligen om att få stå där vid de stora fönstrerna och måla. Kommer bli helt underbart.

Som sagt, mitt liv är bäst! Ber om ursäkt om jag uppfattas som aningen skrytsam.

Mitt etthundranittotredje inlägg...

Maybe Tomorrow Is A Better Day

Vissa dagar känns allt så bra. Man ser hur mycket man har som är värt så otroligt mycket, så mycket man har att leva för. Sådana dagar mår man så otroligt bra. Man ser på sina vänner, sin familj och hela sitt liv och tänker "vilken otroligt tur jag har". De dagarna är helt underbara.

Det konstiga är att ungefär lika ofta som man har de där bra dagarna kommer även de andra. De då man hur mycket man än letar konstigt nog inte hittar någonting som man upplever som värt att leva för. Man ställer sig frågor utan svar och ser på livet ur en helt annan synvinkel än under de bra dagarna. Hela tiden är man dock medveten om att det är något tillfälligt. Man vet att dagen efter kan man vakna upp och ha en sån där bra dag igen, och det är väl det som man gör att man tar sig igenom även de dåliga dagarna i sitt liv.

Jag har ofta funderat på vad det är som gör att man har dessa båda sorter av dagar. Ena dagen kan man må så otroligt bra  och verkligen älska sitt liv för att sedan vakna upp nästa dag och inte få bort klumpen i halsen och känslan av att vara totalt jävla misslyckad. Det ändras helt utan anledning. Inget har förändrats sen dagen innan mer än möjligtvis ens syn på livet. När jag tänker efter behövs nog båda dagarna även om de dåliga inte är speciellt omtyckta. Det är helt enkelt så livet är. Det går upp och ner, ibland utan att man förstår det. Utan att må dåligt hade man inte heller kunnat må bra.

Mitt etthundranittioandra inlägg...

Im on my way

Jag vet en som i stort sätt har en lägenhet i Göteborg om allt funkar som det ska. Jag säger inte vem, men det kan vara jag.

Haha, en ateljelägenhet, kunde det bli mer underbart? Inte absolut högsta standarden kanske, men det funkar. Från början var den endast byggd som atelje, men har numera utökats med ett litet kök m.m. Att den byggds som atelje inbär dock stora fönster och perfekta ytor för att måla. Dessutom ligger den i ett hus där endast konstnärer och musiker bor. Hur bra är inte det? Ja precis, över skalan.


Mitt etthundranittioförsta inlägg...

Is what the world speaks of love really real?


Publicerar ännu en av de vackra disskusionerna som brukar uppstå vid vårat middagsbord:
Jesper: -Fick du en orgasm?
Jag: -Nja, jag fick faktiskt betala för den.
Mamma: -Köpte du inget annat?

(Måste bara upplysa alla om att detta samtal handlade om drinken Orgasm.)



Kände att bloggen blev lite för kort så fyller ut med en bra låt. Älskar texten även om jag ska erkänna att jag inte förstår den till 100%. But som sagt, I like it.




Why are we overcome with fear?
What if I told you that fear isn't real.
Why are we overcome with death?
What if I told you my friends your doubt
You could live without!

There is a question I want to understand
Why can't everyone tell the truth and learn to love again

Do you know...what it feels like to be broken and used
Scared and confused
Yes I know

One more question...I know time is dear
Is what the world speaks of love really real?
The answers not of this world but very clear
Look above to find love and you found eternal life

Street corner preachers you've heard before
Friendly advice just gets thrown out the door
There is a question that I want to understand
Why can't everyone tell the truth...and learn to love again

Do you know...what it feels like to be broken and used?
Scared and confused
Yes I know...what it feels like to be broken and used
Scared and confused
Yes I know

I'm Broken!



Och här skulle denna blogg slutat om det inte vore för att Sandra alldeles nyss skickade världens sötaste bild till mig. Så publicerar den nedan. Snacka om att det här blev en rejäl blandblogg.




(Jag är den som är absolut sötast, hon i den fula gröna tröjan)

Mitt etthundranittionde inlägg...

"Martin+ Emils fylla= Gå ut" , eller hur var det Martin?

Oyeah, riktigt lyckad krogkväll igår faktiskt. Flera månader sen jag besökte Centrum sist, men nu var det alltså dags igen.
Efter en mycket trevlig bowlingrunda och en plusmeny på Mc Donkan (blåa glas denna veckan), tillsammans med Mickan, Micke och Sandra, bestämmde Sandra och jag oss för att besöka krogen. Vi tog en liten snabbsväng hem där vi tillsammans med Michael Jackson och "Dansa med Leroy" förfestade lite innan vi begav oss till stan.
Väl där träffade vi Martin och Jc på Amor (Helt otroligt att jag fortfarande inte lärt mig att det inte längre heter Amor). Därefter tillbringades kvällen med en hel del dans på Centrum, och även endel kära återträffar av gamla klasskompisar. Vackert, vackert. Som sagt, lyckad kväll. Tack!

Mitt etthundraåttionionde inlägg...

Folk frågar om jag bara är ute efter sex? Klart som fan jag är det, jag får vara ute hur länge jag vill.

Oyeah, Jennie sitter inne på Snyggast chatten. Tredje kvällen i rad tror jag minnsann. Märks det möjligtvis att jag har alldeles för lite att göra?! Haha.  Jag är en patetisk liten varelse jag. Men det gör inte så mycket, för tillället är det faktiskt ganska kul.

Vet ni att det faktiskt finns folk som svara som man skriver: "Jag är totalt osexig och ointresserad av sex. Är det någon som vill chatta?" Kanske inte lika många som om jag hade skrivit: "Sitter helt naken, någon som vill se mig i cam?" ( förmodligen hade min dator kraschat av överbelastning om jag skrivit något sådant), men endå några stycken. Trodde faktiskt inte jag skulle få något svar, men  man slutar aldrig att överaskas. 

Nej usch, nu ska jag faktiskt släppa den underbara snyggast chatten och gå och lägga mig. Sov gott.

Mitt etthundraåttioåttonde inlägg...

När Andreas inte kommer på något så tänker han på analsex

Abosch, Jennie har målat idag. Haha. Sjukt härligt. Det var ganska länge sen jag målade faktiskt. I alla fall sådär på riktigt. Som vanligt fick det mig att må bra och denna gång höll det faktiskt även i sig efteråt. Färg är nog det bästa som någonsin uppfunnits skulle jag kunna tänka mig.

Hmm, jag har roat mig med att spela MahJongg ikväll. Otroligt kul spel egentligen, fast har tröttnat lite på det nu. Mamma å ja brukar tävla om rekordet. Just nu består hela 10 i topp listan av mitt namn. Mohaha. Känns ganska bra. Fast förstås, jag har ju spelat en aning mer än henne, men ändå.

Haha, å hur intressant var den här bloggen på skala 1-10? Oyeah.


Mitt etthundraåttiosjunde inlägg...

What am I supposed to do?

Är så trött på det nu. Vill att det ska sluta. Varför gör det inte det?

Mitt etthundraåttisjätte inlägg...

Vänner är som sjärnor, de syns inte alltid men de finns alltid där   (Sanna Pannas msn nick, tyckte den var söt så snodde den)




Ibland är vi bara så otroligt roliga Sandra. Våran humor är otroligt vacker.

Mitt etthundraåttiofemte inlägg...

I think it's time for change, don't you?

Usch å fy jag har jätte tråkigt. Seriöst, det har gått två dagar av mitt jobbfria lov och jag håller på att dö av tristess. Klárar inte ens av att måla. Har alldeles för många beställningsarbeten som jag vet att jag borde göra, men som är så otroligt tråkiga. Vill bara ha de färdiga men jag antar att de inte blir färdiga utan att ja gör något åt dem. Och har inte riktigt samvete att måla något jag känner för när jag har massa som måste göras.

Nej usch, förlåt att jag klagar. Man ska inte klaga på sådant man kan göra något åt, och visst skulle det säkert finnas något jag skulle kunna hitta på om jag ansträngde mig. Orkar bara inte. Vissa dagar funkar det bara inte.

Mitt etthundraåttiofjärde inlägg...

Alla blir glada av Piña colada man röjer och hånglar på fest

Oyeah, var precis borta på vårdcentralen och tog sprutan Hepatit A inför Turklandsresan. Inget man behöver egentligen men eftersom jag tog första Hepatit A sprutan för två år sen så innebär det att jag nu, efter en andra spruta, har 20 årigt skydd. Ganska härligt.
Egentligen är det konstigt att man tycker det är så obehagligt att ta sprutor. Inte för att jag direkt är jätte rädd för det, men jag måste säga att det trots allt tar emot lite. Och visst, när man sitter där i väntrummet så kommer den där lilla ångesten smygande. Sen går man in och tar sprutan. Det går jätte snabbt och känns i stort sätt inte alls. Otroligt vad töntig man är egentligen.

Var en jätte trevlig sjuksköterska som tog sprutan. En sån där sprallig och pratglad människa som man alltid blir glad av. Dessutom skickade hon, efter att hon fått höra att jag skulle åka med kompisar, med en liten väska innehållande bla. en kondom och en fakta broshyr om HIV. Undra vad hon tänkt att jag ska gör i Turklandet? Jag menar, en kondom! Var inte det lite väl snålt? Haha

Aja, nu är det inte mer än en månad kvar tills vi åker. Tagga tjejor!

Mitt etthundraåttiotredje inlägg...

Och när jag äntligen försöker, då spricker allt

 

Vet att jag är ganska ensam om att tycka det i min kompiskrets men jag tycker verkligen om Caroline Af Ugglas, så bryr mig faktiskt inte om att förmodligen ingen av mina kära bloggläsare håller med mig.
Visst, hon har inte den bästa musiken och inte det mest genomarbetade texterna. Däremot har hon något som så många andra artister saknar. Hon har känslan.
Jag älskar hennes texter, inte för att hon har de där riktigt klockrena och förmodligen väl uttänkta meningar som man kan hitta i andra artisters texter. Jag älskar sådana meningar i vissa fall, men i Caroline Af Ugglas texter behövs dem inte för hon har istället de där helt otroligt enkla texterna som verkar komma direkt ifrån hjärtat utan att bearbetas för att låta bra. Får alltid känslan av att hon slängt ihop sina låtar på en kort stund och på så sätt fångat något hon kännt precis i det tillfället. Sen kanske det inte alls är så, kanske har hon tagit jätte lång tid på sig att skriva sina låtar, vad vet jag. Det är bara känslan jag får. Det häftiga är att jag på något sätt även till viss del kan förstå känslan i texter som jag inte själv kan känna igen mig i. Förstå hur man skulle kännt om man själv upplevt det. Det är ovanligt.


Poesi har ingen plats i ett hjärta som har krympt
Och jag är ung och jag är stark
Men jag känner mig gammal och trött
Och min eld har fått näring
Men det finns ingen glöd, nej
Bara en längtan till dig - å, vem du nu är
Till dig - å, vem du nu är

Det känns som mitt liv här på jorden är ett skämt
Jag slösar bort min tid som en inkubation
Ett slags ruvande
Och när jag äntligen försöker, då spricker allt

Och du har ingen aning om
Ingen aning om hur det känns
Det där att jämt vara själv, ja, i sitt hem
Med en tyst telefon som glor som ett hån
Och där i din säng smeker tomhetens hand
Den smeker ditt hår
Den smeker ditt hår

Vill inte spela glad
Vill inte låtsas le
Vill kunna säga hur det är till dig
När allt jag vill är att må bra
Och göra allting som man ska
Ja, göra allting som man ska

Och jag önskar, jag önskar, ja, att jag var stark
Att jag kan lära mig stå upp för mig själv
Som nån som spelar i ett band
De som spelar gitarr
Ja, de som kan hålla takt
De som har makt
De som har makt
Ja, de som har makt

Nej, vill inte spela glad
Vill inte låtsas le
Jag vill kunna säga hur det är till dig
När allt jag vill är att må bra
Och göra allting som man ska
Ja, göra allting som man ska

Och jag är en idiot som älskar dig
Jag måste va en idiot som älskar dig
Jag är en idiot som älskar dig

Vill inte spela glad
Ja, jag vill inte låtsas le
Vill kunna säga hur det är till dig
När allt jag vill är att må bra
Och göra allting som man ska
Göra allting som man ska



Mitt etthundraåttioandra inlägg...

VISA RÖVEN BUSSCHAFFÖREN!



Å nu är man hemma efter en otroligt mysig helg i Halmstad. Jag, Sandra och Mickan bestämde oss för att hälsa på lilla Elin som sommarjobbar där. Mickan tog vi dock med oss utan Elins vetskap. En liten överaskning sådär. Mycket roligt.
Höll henne gömd framtill att Elin slutat jobbat, vilket inte var helt enkelt eftersom Elin bla. oväntat dök upp vid husvagnen vid en rast. Men i vilket fall, vi höll henne gömd och sedan när Elin slutat och vi såg henne komma slängde vi snabbt ner Mickan, en champangeflaska och en present under filten och sa till Elin att vi hade en present för att hon tagit körkort. Till Mickans förtvivlan tog det dock ca. 5 minuter innan Elin ens vågade lyfta på filten. Hon blev dock ganska förvånad.

Kvällen tillbringades sedan på krogen "Moon" där vi shakade loss. Mycket trevligt. Avslutade sedan med ett nakendopp i havet vid halvfyra tiden. Alltid lika mysigt med nattliga nakendopp. Speciell känsla på något sätt. Jennie likes that. 





Dagen efter hade vi jätte varmt väder så den tillbringades på standen. Badade och solade. På kvällen var vi även på stranden och grillade och spelade gitarr. Sandra körde även denna vackra ramsa:

å 1 å 2 kom igen jucka med rumpan!

å 3 å 4 känn hur pulsen pumpar!

å 5 å 6 sex sex sex!

å 7 å 8 rör din kropp!



Tack tjejor för en otroligt mysig helg! Älskar er!




 


Mitt etthundraåttioförsta inlägg...

You´re beautiful it's true.

Bara för att detta förmodligen är den absolut vackraste musikvideo som någonsin gjorts. Var ett antal år sen jag såg den för första gången och än så länge har jag faktiskt inte lyckats hitta någon bättre. Tycker det är otroligt modigt att göra en så "enkel" video och lita på att uttrycket håller, vilket det verkligen gör i denna.





När jag sökte på musikvideon hittade jag även en parody på den. Tycker även att de förtjänar en plats här eftersom även den är riktigt lyckad, dock på ett annat sätt.



Mitt etthundraåttionde inlägg...

Tell me love isn't true it's just something that we do

Oyean, klant Jennie har gått och skaffat sig en spricka i handleden. Gips i fyra veckor. Underbart. Inget jobb nu inte, får tillbringa resten av lovet hemma och göra ingenting. Känns lagom kul. Hade dessutom behövt pengarna till Dômen. Men, men det löser sig nog ändå. Får bort gipset innan Turkiet i alla fall. Alltid nått.

Nu är det i alla fall vetenskapligt bevisat. Jennier borde inte åka inlines! Egentligen borde de nog låsas in på sitt rum, gärna i en spjälsäng och med ett rejält antal skydd inkl. hjälm för att på ett sånt sätt ha en chans att undvika skador.

RSS 2.0