Mitt tvåhundrafemtiotredje inlägg...

Borta bra men hemma bäst, men vad händer när hemma blir borta och borta blir hemma?

Denna inledningstext läste jag i en av mina msnkontakters blogg och eftersom jag tycker att den är så otroligt bra så valde jag att sno den och sedan helt enkelt hoppas på att han inte läser min blogg.

Han beskrev känslan av att åka hem till platsen där man växt upp hela sitt liv, platsen där ens familj bor, platsen där ens alldra älsta kompisar finns, platsen som man under hela sitt liv kallat "hem", utan att känna att man åker hem. Man åker bort.

Jag är på platsen som jag under 19 års tid kallat för min hem. Platsen jag längtat efter varje gång jag varit hemifrån. Jag är här, men ändå finns den där obligatoriska hemlängtan kvar. Det är inte längre hit jag längtar, detta är inte längre hemma, och det är en ganska konstig känsla. Känslan när man sover i sängen som man alltid saknat när man varit bortrest men upptäcker att man ändå längtar till en annan säng, ens egen säng. Det är en konstig omställning, och jag tror att det kommer märkas ännu mer ju längre tid det går. Jönköping kommer alltid ha en väldigt stor betydelse för mig och förmodligen kommer det aldrig finnas någon annan stad eller något annat "hem" som kommer att betyda så pass mycket, det är här jag har växt upp, här jag blivit den jag är. Men nu tillhör det det förgångna, det är i Göteborg jag hör hemma. Just nu i alla fall.


Mitt tvåhundrafemtioandra inlägg...

Welcome to my life

Bara för att jag nu avslutat min sista natt på Arla för detta lov slänger jag in ännu en sån där söt liten Sanna kommentar.

Vi har en disskusion om att det ibland kommer in fåglar på Arla och att det då finns personal som går runt och skjuter dem med hagelgevär eftersom de hackar sönder mjöljkpaketen och sådant annars.
Susanna:
-Men kan ni inte stänga dörren så att inte fåglarna kommer in?
Jag: -Nej, men då kan ju inte lastbilarna komma in.
Susanna: -Men kan inte de plinga på då?

Mitt tvåhundrafemtioförsta inlägg...

It´s raining men halleluleja

Träffade mina underbara små kusiner igår. Helt underbart, har saknat dem. Publicerar lite kommentarer från dagen här nedan:


Sanna har på sig Jespers gamla halloweenmask i form av en döskalle. Hon hostar och verkligen anstränger sig för att kunna andas samtidigt som hon utbrister:
-Den luktar Jesper!

Sanna: -Vet du vad? Min fröken pratar om samlag hela tiden! Så pratade hon om nått som heter HIV och AIDS och så sa hon att man ska trä en plastgrej som är ungefär som en ballong över killens snopp, fast jag vet inte vad det är.

Vi sitter och kollar i skolkatalogen när Sanna plötligt pekar ut en kille och utrbister:
-Han är jätte äcklig!
Jag: -Jaså, varför det?
Sanna: -Han bara pratar om att hångla hela tiden!
 
Sanna: -Jennie kan inte du skaffa en pojkvän så att jag kan få ett kusinbarn?

Vi disskuterar körslaget. Sanna tycker att Olas kör är bäst men jag säger att jag tycker att Caroline Af Ugglas var absolut bäst.
Sanna:
-Haha, nej hon har ju jätte konstiga kläder!
Jag: -Nej, hon är jätte cool.
Sanna: -Pfft, bara för nördar!

Becka har precis klippt upp håret men sa att hon egentligen hade tänkt att det skulle vara ännu mer uppklippt. 
Jag skämtsamt:
-Jag kan klippa det åt dig om du vill? Jag kan göra  det gratis. Du får pengarna tillbaka om du inte blir nöjd!
Becka: -HA! ingår mössa också?

Sanna, Becka och jag sitter på golvet och pratar. Helt plötsligt börjar Susanna åla sig på golvet som en larv samtidigt som hon säger:
-Vem är jag nu? (Hon syftar på mig eftersom hon tycker att jag är "larvig")




Mitt tvåhundrafemtionde inlägg...

Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken/ Joan Rivers

Har kommit på att det i stort sätt allra första jag gör varje dag när jag kommer hem från skolan är att lägga nycklarna på bordet. Detta hade varit riktigt illa om jag hade trott på att det ger otur. Som tur är gör jag inte det utan ser det enbart som något lite små kul att nämna i en blogg. Men för säkerhets skull avslutar jag med ett gammalt "Sandra och Jennie"-uttryck: "-Om jag skulle fall ihop död så vet ni vad det beror på!"

Mitt tvåhundrafyrtionionde inlägg...

Nej se det snöar...

Igår när jag gick till skolan var det frost ute. Det, med solen som sken på, var faktiskt ganska vackert. Jag kom på mig själv att undra hur Slottskogen skulle se ut med snö? Ja, ni läste rätt. Jag Jennie, snöhataren, undrade hur Slottskogen skulle se ut med snö. Ärligt talat blev jag väldigt chockad själv när jag kom underfund med att jag faktiskt nästan önskade att det skulle komma lite snö. Jag hade då ett litet "Jennie talking to herself"- snack i mitt huvud. Efter ett antal inte allt för trevliga ord gjorde jag en deal med mig själv. Jag tillät mig att önska att det skulle komma lite snö endast en dag bara för att få reda på hur det skulle se ut. Självklart endast i konstnärligt syfte. 

Mitt tvåhundrafyrtioåttonde inlägg...

hmpp plötsligt händer det





Såg denna anonns på vägen till skolan i förgår. Tyckte den var lite kul. Känns lite som i "Kan du vissla Johanna". Har man ingen morfar så får man skaffa sig det.

Mitt tvåhudrafyrtiosjunde inlägg...

/Orolig morsa

För ovanlighetens skull tillägnas denna blogg min tönt till broder. Måste faktiskt erkänna att jag saknar honom en aning men det får ni absolut inte berätta för honom. Han skulle bli så jävla självgod.

Ett litet samtal från helgen:

Hela familjen sitter samlad vid matbordet. Jesper berättar om en kompis som jobbar som telefonförsäljare.
Mamma till Jeppe: -
Vad säljer han?
Jag slänger snabbt in: -Sexleksaker!?
Jeppe hakar på och fortsätter: -Ja, det kan vara lite svårt och få saker sålda ibland men han har kommit på att om man lägger till någonting så går det lättare. T.ex. köp en dildo och få mig på köpet! Han kom dock på att det blir jävligt svårt när han lovat ut sig till 20 stycken samma kväll...




Ett litet samtal vi hade nyss på msn.


Som avslut vill jag även passa på att gratulera brodern till den bra tiden på skoljoggen. Om det inte hade varit för att du tog hjälp av moppen hade jag till och med varit stolt över dig din tönt! "Och sen kom vi i mål först av alla i vår klass, genomsvett av mullsjöns vatten!"

Mitt tvåhundrafyrtiosjätte inlägg...

Vem kan stoppa mej när jag bara rullar fram (Bara för att Sandra åt chipsen)

Mina damer och herrar, jag tog i fredags på mig uppdraget att undersöka hur snabbt hår egentligen brinner. Testet gick ut på att luta sig över ljuset och låta mitt hår fatta eld. Så då undrar ni säkert vad reslutatet av denna vackra undersökning blev? Svaret är att hår brinner snabbt, men inte tillräckligt snabbt för att Sandra inte ska hinna släcka det innan allt är borta.


Mitt tvåhundrafyrtiofemte inlägg...

Lyckliga slut beror på att fortsättningen saknas...


Och så var man hemma igen efter en underbar resa till Venedig. Det har faktiskt varit en mycket bättre resa än jag hade räknat med och jag måste säga att klassen är helt underbar. 

Vi har sett otroligt mycket konst i Venedig. En hel del bra, en hel del dåligt. Här nedan kan ni se det absolut häftigaste konstverket jag såg i Venedig. Eller ja, förmodligen det häftigaste konstverk jag någonsin har sett. Jag fullständigt älskar det.





Lyckades även ta denna klockrena bild här nedan. Liket i poolen är ett konstverk och när jag gick förbi stod vakterna sådär brevid så jag knäppte helt enkelt en bild. Skickade bilden till min kära broder utan att berätta att det var ett konstverk. Ni kan se samtalet här nedan.




Haha, måste ju nämna mitt lilla missöde på en av utställningarna också. Det var ett mörkt rum med lite filmer och sådant i. Vi hade redan gått igenom och kollat på det och skulle nu gå tillbaka för att leta reda på en bokhandel. Vi går därför ganska snabbt igenom och ögonen hinner inte vänja sig vid mörkret. Det leder till att jag går rakt in i en person och inte nog med det, han börjar dessutom blöda näseblod. Pinsamt värre men som min broder uttrycker sig "typiskt mig"

Aja, Tack alla för en underbar Venedigresa!




RSS 2.0