Mitt sjutiofemte inlägg...

BUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!

Idag är det äntligen dags för den efterlängtade halloweenfesten. Ska bli sjukt roligt. Lite dumt egentligen att lägga en sån grej såhär i slutet på lovet, man har egnetligen inte gjort något annat än att längta och planerat inför den. Men, men, kul ska det bli.

Har inte gjort sådär jätte mycket annars på lovet. Lovet inleddes egentligen med 70 års jubileumsfest på "Stora Hotellet" med mussikkåren. Det var en mysig kväll, med en tre rätters middag och en hel del dans trots att musiken inte var allt för bra. Efter det passade Joppa, Sofie och jag även på att besöka Style. Det var lite små trevligt tycker jag allt.
Tyvärr jobbade jag på Söndagen så missade våran konsert, men hörde att det gick bra i alla fall.

Måndagen tog jag hand om mina underbara små mini kusiner, som för övrigt egentligen inte är så små längre. Det var lika kul som vanligt. 
Efter det gjorde Sandra och jag ett besök på flahultsbadet och solade solarium. Det var nog mitt livs värsta 20 minuter. Sjukt vad otäckt det var, men vi överlevde ju. Tänk att det finns folk som gör det regelbundet frivilligt!?  Konstigt det där.



Aja, resten av lovet bestod väl lite förkortat av två biobesök, ett besök på Bongo, planering inför halloweenfesten och shopping inför halloweenfesten. Haha.

Hmm, känner att jag borde ta och börja skriva om något annat än vad jag har gjort, har blivit lite för många sådana bloggar nu, men, men jag ska skärpa mig.

Mitt sjutiofjärde inlägg...

512643, facit vi aldrig glömmer


Detta är en blogg skriven av Sandra och Jennie. Den kommer att handla om vårt gemensamma liv (vi vet att det verkar lite dumt men det är inte som det låter). Den kommer att handla om vår historia, vår vänskap genom dessa 18 år. Det är en blogg för att minnas, en blogg skriven endast för vår egen skull.


Första gången vi träffades har vi förträngt men det var när vi började lekis. Vi blev dock inte kompisar då utan var tillräckligt smarta och hade andra vänner. Jennie var bla. kompis med Johanna, nu även kallad Joppa, som kom att spela en stor roll i allas våra liv medan Sandra var en riktigt jävla player.


Första gemensamma minne vi har är från fritids. Redan på den tiden var vi lika dryga som vi är nu. Vi minns att vi gjort det till en vana att, när det var dags för mellanmål, ligga kvar i soffan bara för att fröknarna skulle säga: "-Kom igen".

Vi tolkade detta ordagrant och sa att vi var tvungna att gå hem för att kunna "komma igen".  Vi gömde oss sedan i ca.10 minuter för att sedan komma tillbaka och säga att vi varit hemma och vänt. Detta upprepades tills fröknarna lärt sig att aldrig säga :"-Kom igen".


Vi var fortfarande så pass smarta att vi inte umgicks på fritiden. Jennie var fortfarande med dåvarande Johanna medan Sandra var med de tuffa tjejerna som killarna stod och köade till. Sandra fick dock aldrig någon av killarna utan fick nöja sig med tje... nej, vi skojar bara.


Det var någon gång i början av mellanstadiet som vi tappade vårt förstånd och började umgås med varandra. Det här bådade inte gott för samhället. Kanske hade vi här fortfarande chansen att bli normala men ödet ville annorlunda. Vi blev mobbare och mobbade ut dåvarande Johanna i skolan men Jennie umgicks fortfarande delvis med henne på fritiden.

Vi var elaka små ungjävlar som bland annat passade på att gömma oss för dåvarande Johanna när hon klappade hundar osv.


Under vår tid som mobbare har vi dock många fina minnen. Tex. när vi fuskade på engelskan (det är lugnt, vi TOG kvarsittning), uppfinnandet av ordet "Schlärna", storbråk med lärarna, lekte hide and seek med lärarna fast de inte visste om det, klagande hos rektorn på både lärare och snesyende symaskiner. Avslutar mobbningstiden med ett fint minne:


Sandra slänger av vana upp ena benet och tänker åka på räcket nedför trappen, vilket är totalt förbjudet. Hon har dock missat den lilla detaljen att vi har sällskap med läraren.

Läraren: -Och vad tänker du göra?

Jennie snabbt: -Hon tänkte bara knyta skorna.

(denna gången fick vi inte ens skäll)


Det hände även några få bra saker under denna tid, vi var inte elaka varje dag. Vi spelade oskyldig 21: basket, startade sångkarriär i Radio Matchs studio och vann en vänskapslåtskrivartävling (observera ordet vänskap).


Radio Match, Radio Match

Ni e bäst, ni e bäst

Spelar bra musik, spelar bra musik

Ding, ding, dong

Ding, ding, dong


Livet går vidare upp till Flahultskolan. Eftersom vi hamnade i samma klass och bodde ungefär på samma ställe som dåvarande Johanna var vi i stort sätt tvungna att ta sällskap med henne till skolan. Vi mognade och slutade mobbas och detta ledde till vänskap.


Första året på flahult gick inte gullet på skolan. Ärligt talat existerade inte gullet i våra huvuden. Denna ängel hade ännu inte dykt upp i våra liv. Vi tillbringade istället dagarna med att låsa in Sandra i skåp (ni skulle sett Jonas min när han öppnade sitt skåp efter att vi lämnat tillbaka nyckeln), flyga med gitarr, spela pingis och sortera kortlekar i myset och massa annat oskyldigt.


Andra året på flahult blev vi ovänner. Vi praktiskt taget hatade varandra. Nej, så farligt var det ju inte. Men vi slutade umgås på fritiden. Sandra hade för mycket att göra, och började umgås med sina vänner inom sporten. På grund av detta har vi inget kul att berätta om detta år, förutom en väldigt viktig sak i våra liv. Vi konfirmerade oss, och träffade två andra ganska bra människor, Elin och Mickan.


Tredje året på flahult tappade vi dock ännu en gång vårt förstånd och hittade tillbaka till varandra. Vi skaffade oss en fiende men hittade även en ängel, vår alldeles egna lilla gullet. Rasterna bestod nu av gulletletande och syobesök. Vi trodde självklart att vi var bäst i världen på matte och kunde tillbringa lektionerna hos vår underbara lilla Syo, det visade sig att detta stämde. Skämt och sido men MVG fick vi ju, även om vi blev 3000 kronor fattigare.

Andra kul saker som hände under vårt sista högstadieår var tårtkalas hos Syon, en timmes sittande på en sandlåda bara för att se om vi klarade av det (kallt som fan var det), slagsmål och skönsång inför gullet, hälsning på gullet, filminspelning framför gullet, smygfotande av gullet, gullet, gullet, gullet osv.


Efter dessa år tillsammans skiljdes vi åt och började på olika skolor. Det var en lite jobbig tid för "De Stolta Töntarna" i början, med en hel del bråk och tjurande som kvällen hos Joppa då vi tjurade ihop totalt över att vi hade olika åsikter om huruvida vi skulle hyra film, eller kolla på en vi hade. Det slutade med att vi jätte tjuriga begav oss till VIP. När vi kommit en bit på väg slängde någon ur sig:" -Varför är du så tjurig för?". Vilket resulterade i ett stort gråtkalas. Tre minuter senare var alla åter på ett bra humör och som vanligt hyrde vi en jätte dålig film.

Under vår "bråktid" hade vi även ett minnesvärt bråk på bussen på väg till skolan. Under hela den tjugo minuters långa bussfärden hade vi en högljudd diskussion. Det var inte förens Sandra gick av bussen som vi märkte att alla på den fullsatta bussen satt knäpptysta och bara tittade på oss. Sandra hoppade av utan att ens säga "Hej då".


Det har nu gått lite mer än två år sen vi började gymnasiet och vår vänskap har klarat även de värsta stormarna. Något viktigt vi lärt oss under dessa år är att tiderna förändras och så också vi. Hur mycket vi än önskar det så kan inte gårdagen levas om igen, och ser man tillbaka på våra liv så spelar alla dessa år sin egna viktiga roll.


Förhoppningsvis kommer vårt förstånd aldrig åter och vi fortsätter att vara vänner tills döden skiljer oss åt. Kanske blir det inte så, men något som alltid består är denna blogg.

/Sandra och Jennie


Mitt sjuttiotredje inlägg...

Man ska inte tro på allt man hör

Jeppe och jag har precis kommit hem efter en kortare bilfärd och Jeppe bestämde sig för att driva med våran lite småoroliga mamma:
Jeppe till mamma: -Det hoppade fram ett rådjur precis framför oss så vi var tvugna att tvärbromsa mitt på vägen.
Mamma oroligt: -Nej, gjorde det det? (kollar på mig)
Jag: -Ja, de gjorde det.............. och sen precis efter hoppade det upp en älg också...
Jesper: -Ja, och sen kom en björn och åt upp älgen


Mitt sjuttioandra inlägg...

Man ska ha husvagn, det har jag sett att alla har

En av mina små änglar till kusiner fyller 9 idag, så ringde för att gratulera henne. Hon är så söt, en av de första sakerna hon sa, utan att vi ens pratat om att jag tagit körkort,var:
"-Jennie, på skolavslutningen. Kan inte du hänga med till Västervik då? Och sen kan Jesper hänga med dig och så kan ni tälta."

Till saken hör att mormor och morfar alltid tagit med sig de yngsta barnbarnen till Västervik för att campa i början av sommaren. När Sanna och Becka blev stora nog för att följa med fanns det dock inte plats i bilen och husvagnen för Jesper och mig, så det skedde ett byte av barnbarn. Men numera kanske mormor och morfar får alla sina barnbarn med sig. I alla fall om lilla Sanna får som hon vill.

Fick föresten an påse med algrens bildelar av Mickan i skolan idag. Du är så söt gumman! :) Tack! <3 


Mitt sjuttioförsta inlägg...

Min lyckosten är bättre än Mickans lyckokastanj... så de så...

TREDJE GÅNGEN GILT!
Lilla Jennie har tagit körtkort. Känns grymt härligt. Har föresten kommit på varför jag inte klarat det de andra gångerna. Allt var mormors fel. Pratade med henne igår och då sa hon att hon skulle hålla tummarna för mig. Jag förklarade då för henne att hon bara får hålla en tumme för två ger ju otur, det vet ju alla. Fast tydligen gjorde inte mormor det, och hon hade ju hållit två de andra gångerna. Men,men hon visste ju faktiskt inte. Haha.



Mina Underbara små vänner Joppa och Sandra våldgästade även mig här hemma. Men det gjorde inte så mycket för de hade choklad, blommor och en ferrari med sig, och allt var till mig! Det ni!
De berättade att man ska spruta vatten på den så växer den (det bör dock inte göras i handfatet), men har inte hunnit testa det än. Haha.

Även mina föräldrar var jätte söta och köpte blommor och tårta till mig (det sistnämnda kan jag haft lite med att göra). Jätte gulligt.

Tack alla! Ni är underbara! <3


Mitt sjutionde inlägg...

Abooo.... (i brist på någon annan inledningstext)

Ska på Raskens ikväll men Mamma och Elins familj. Måste ju se hur det går för våran lilla "Joppa maskör". Ska bli roligt tycker jag allt.
Har dock fortfarande feber vilket är lite jobbigt, men vad står man inte ut med för att gå på teater. Börjar ju bli en vana  för mig att gå på teater sjuk numera. Haha. Men, men det funkar ju. 

 


MItt sextionionde inlägg...

Never give up

Uppkörning igår igen. De gick inte bra denna gången heller, trots Mickans lyckokastanj. Haha. Men, men de är ju bara att ta nya tag antar jag. Fast det skadar ju inte om ni tycker lite synd om mig. Är dessutom sjuk idag så det ÄR faktiskt ganska synd om mig. Haha.. lite självömkan skadar ju aldrig.

Aja, det här blev nog min kortaste blogg ever.

Mitt sextioåttonde inlägg...

OH NO ELIN!

Ännu en fredagskväll tillbringades på Centrum med bla.  Sandra, Emil, Becca, Richard, Danjell, Nicklas och en stockholmspratande Elin. Även Sandras lillasyster Emma var med på ett hörn när vi på förfesten invaderade hennes rum för att sjunga singstar.

Under spelandet av "Med andra ord":
Becca ska förklara ordet "Bornholm":
-De är en plats som ligger på Gotland! Det börjar med "födas" på engelska....
Jag: -ÅHH, Bornholm? Fast det ligger ju på Öland.
Sandra: -Bornholm ligger verken på Gotland eller Öland. Det är en dansk ö!

Det är vi såna här tillfällen vi är glada att vi har dig Sandra!


Sandra+ Elin+ Jennie= Snyggast i stan (i alla fall färgladast)


Föresten, har jag nämt att vakten ska ha gula byxor idag? 

Mitt sextiosjunde inlägg...

Jag ska måla hela världen lilla mamma

Afrikadag i skolan idag. Lite små trevligt på sätt och vis. Förutom den tidiga morgonen då, men så kan det ju vara.

Sen gjorde vi ett nytt försök att måla på Dalvik. Det gick bättre denna gången. Jennie målar flodhäst, fast det kanske inte syns jätte tydligt. Var faktiskt några barn framme och frågade om det var en björn eller en flodhäst. Haha, inte jätte lyckat kanske men man kan ju inte lyckas med allt här i livet och jag har ju lyckats med allt annat. Oj, ännu en blogg som avslutas med en lögn.


Mitrt sextiosjätte inlägg...

TAGGA FREDAG!

Sjukt vad jag är dålig på att plugga. Skämms lite över mig själv faktiskt. Satte upp ett mål i morse över hur mycket jag skulle plugga. Jag har ungefär 3 sidor kvar att läsa igenom och sammanfatta. Det skulle ta ca. en kvart att göra dem, men jag kommer förmoligen inte göra dem i alla fall utan kommer i stället ha jätte dåligt samvete för att jag ännu en gång inte lyckades med mitt mål. Haha, Grattis Jennie!

Aja, helgen har varit trevlig i alla fall. Afterwork med drillen i fredags och igår träffade jag Sandra, Elin och Rebecca. Det var trevligt tycker ja allt. Tack alla för en mysig helg!

RSS 2.0